top of page

Nove porezne promjene


Nove porezne promjene dolaze uskoro


Kako bi vas podsjetili da nam se bliži donošenje novih poreznih propisa, izdvojili smo par njih koje smatramo najinteresantnijima. Naravno, ovo su samo prijedlozi Vlade, a konačan izgled promjena očekujemo do kraja godine. Početak primjene navedenih promjena očekuje se sa 1.1.2021. Očekuju se neke od promjena:

  • snižavanje stope poreza na dobit sa 12% na 10% za poduzetnike koji godišnje ostvaruju prihode do 7,5 milijuna kuna (poduzetnici!!)

  • snižavanje stope poreza na dohodak sa 24% na 20% na dohotke do 30.000 kn, te sa 36% na 30% na dohotke iznad 30.000 kn (radnici, obrtnici!!)

  • smanjivanje stope za oporezivanje godišnjih i konačnih dohodaka, te paušalnog oporezivanja sa 12% na 10% (paušalisti, iznajmljivači!!)

  • od 1. srpnja 2021. naplata PDV-a na male pošiljke ispod 22 eura (za sve nas koji privatno volimo ebay i sl. 😭!!)

Kada Sabor izglasa nove zakonske akte, obavijestit ćemo vas. Do tada sve informacije su neslužbene i sigurno ćete još dosta čuti o tome u medijima. Pozivam vas da kritički čitate i savjesno dijelite sadržaje kako usmeno, tako online!


Konačne promjene očekujemo do kraja godine

eSavjetovanja na zakonske akte su završila. Na linku možete pogledati komentare koji su dostavljeni Vladi na razmatranje. Naše udruženje računovođa HGK je također poslalo svoje komentare i prijedloge. O tome više pročitajte na:Poslovnu godinu privodimo kraju

Za bilo kakve detaljnije informacije kontaktiraje nas mailom na danijela@fedra-zadar.hr kako bismo dogovorili razgovor.


Danijela Dellavia39 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page