top of page

Objavljene odluke o financiranju HGK u 2022. godini

U Narodnim novinama br. 5/2022. objavljenje su:Krenut ću odmah sa odgovorom na vaše prvo pitanje! Ne, ne morate se nikom ništa javljati ili slati dopise. Objavom ovih odluka u Narodnim novinama svi mikro i mali poduzetnici automatski više nisu članovi HGK i od 2022. godine nisu više dužni plaćati članarinu.

Ali, ne zaboravite provjeriti svoje stanje i podmiriti sve obveze koje na račun članarine HGK imate do 2021. godine. Također, ne zaboravite tražiti povrat sredstava ukoliko ste pretplatili svoje obveze.

Sve poduzetnike koji su na neki način koristili usluge HGK ili sudjelovali u radu HGK kroz udruženja i stručne skupine, ili će tek sada početi, pozivam da na stranicama Hrvatske gospodarske komore (https://www.hgk.hr/paketi) pogledate pakete sa uslugama i cijenom članarine. Ukoliko želite postati članom HGK, članstvu pristupate na 12 mjeseci od trenutka pristupanja. Dobrovoljni članovi HGK mogu biti svi poduzetnici pa tako i obrti i ustanove i dr. , dok srednji i veliki poduzetnici i dalje ostaju obvezni članovi.

Podsjećam da su svi obrtnici i dalje obvezni članovi svoje komore - Hrvatske obrtničke komore (HOK) i da se članarine u odnosu na prethodne godine nisu mijenjale.


Da li je Hrvatska gospodarska komora spremna za tržište, vrijeme će pokazati. Osobno kao voditelj strukovne skupine računovođa pri ŽK Zadar, odlučila sam u 2022. godini ostati članom kako bih završila program koji sam predstavila za 2022. godinu. U narednoj 2023. godini ću ponovno odlučivati o toj odluci, gdje ćemo vidjeti koliko je HGK ostvarila i oplodila svoje potencijale. Vjerujem da će svaki poduzetnik svom poduzeću priuštiti priliku da iskoristi vrijednost za novac, a na HGK je da poduzetniku osmisli usluge koje će ga privući da postane i ostane njihov dobrovoljni član. To je nešto što poduzetnici rade svaki dan.

D.D.

63 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page