top of page

30. lipnja 2024. godine je zadnji dan do kojeg se možete prijavljivati za zahtjev za izdavanje radnje dozvole putem korisničkog imena i lozinke.
Od 1. srpnja 2024. godine NIAS sustav za autentifikaciju postaje jedini način za prijavu online usluga HZZ-a - ovdje izdvajamo online uslugu predaje zahtjeva za izdavanje radne dozvole. Što znači da se od tog datuma više neće moći koristiti korisničko ime i lozinka za pristup uslugama HZZ-a.


Zašto se provodi ova promjena?

Promjena se provodi s ciljem poboljšanja sigurnosti informacija i zaštite od napada na IT sustave. NIAS sustav i usluga e-Ovlaštenja nude značajno višu razinu sigurnosti od korisničkog imena i lozinke.


Kako se prijaviti na usluge HZZ-a od 1. srpnja?

Prijavu možete napraviti kroz NIAS sustav koji koristi vjerodajnice mTokena većinu banaka u Hrvatskoj, te naravno certifikat osobne iskaznice putem kojeg se možete i registrirati u sustav e - Ovlaštenja te dodijeliti punomoć i pristup drugim osobama na online usluge HZZ-a.
Važno! 30. lipnja 2024. godine je zadnji dan do kojeg se možete prijavljivati za korištenje usluga HZZ-a putem korisničkog imena i lozinke. 


Detalje o tome što ova promjena znači za vas i kako se registrirati za e-Ovlaštenja možete pronaći na sljedećem linku: https://www.hzz.hr/od-1-7-2024-godine-obavezno-koristenje-e-ovlastenja-za-sve-poslovne-korisnike-usluga-hrvatskog-zavoda-za-zaposljavanje/


16 views0 comments

Comentarios


bottom of page